|
Polacy w Wielkiej Brytanii . Wielka Brytania, Szkocja, Fort William, Szkocja.Odwiedz dzial mieszkania, benefity w Szkocji.Szkocja to nasz drugi dom
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
juleczka2005
Bywalec
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: Londyn-Luton
|
Wysłany: Wto 20:53, 27 Lut 2007 Temat postu: Jak złagodzić ból porodowy? |
|
|
Niestety nie znam tego z doświadczenia ale książkowo jest kilka metod:
Np: Metoda oddychania - Zaczynasz głęboko oddychać, wydłużając wydech, tak jakbyś chciała wraz z powietrzem wypuścić ból i napięcie. Dostosowujesz swój oddech do rytmu skurczy. Troche śmiesznie brzmi ale może pomaga? :D Metody bardziej domowe czyli ciepla kąpiel, bliskość bliskiej osoby, masaż.
Są też juz coraz czesciej spotykane w publicznych szpitalach metody farmakologiczne ale jeszcze czesto nie za darmo - niestety :)
Znieczulenie zewnątrzoponowe - jedne z najbardziej chwalone przez moje kolezanki. Anestezjolog wstrzykuje środek znieczulający do przestrzeni międzykręgowej. Po jego zadziałaniu nie powinno sie odczuwać już żadnych bodźców bólowych od pasa w dół.
Znieczulenie ogólne stosowane do cięć cesarskich, Dolargan - jest to w formie zastrzyku, gdzie stosuje sie go domięśniowo, i wiele innych..
Na jakie wy znieczulenia sie decydowalyscie i dlaczego?
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Autor |
Wiadomość |
dorcia
Administrator
|
Wysłany: Wto 23:07, 27 Lut 2007 Temat postu: |
|
|
z metod naturalnych prysznic - rzecz cudowna no i jak najwiecej ruchu (ja skakalam na pilce ) zeby szybciej poszlo
ogolnie nie bylo tak strasznie
skurcze przypominaja bol miesiaczkowy
parte sa juz silniejsze i nie co inne ale trwaja krocej
|
|
Powrót do góry |
|
|
Autor |
Wiadomość |
sylwia 79
Gaduła
|
Wysłany: Śro 9:02, 28 Lut 2007 Temat postu: |
|
|
Ja powiem,ze moja dwojke dzieci praktycznie urodzilam bardzo szybko,ale wiem co to jest bol :) Ale nie jest tak zle,da sie przezyc pozniej jak poloza dziecko na brzuszku to zapomina sie szybko o bolu.
Rodzilam duze dzieci,bo corcia wazyla 3800g a synek 4100g i dlugie 60cm jak narazie trzeciego nie planuje.Nigdy nie mowie nigdy,bo roznie w zyciu bywa.Wiem,ze kobiety boja sie najbardziej tego bolu,ja tez sie balam bo kazdy porod jest inny a ze pierwszy latwo mi poszedl myslalam,ze z drugim bede miala meczarnie,ale nie.Poszlo szybciej niz myslalam ja i lekarze :):):)
Ale o porodach to by sie moznabylo rozpisywac i rozpisywac,ksiazke moznaby napisac,bo sama to przezylam i jednoczesnie nasluchalam :D
Niektore kobiety przesadzaja i dra sie jak glupie a przeziez krzyk im nie pomoze.
Ale bol mozna zwalczyc innym sposobem prawidlowe oddychanie duzo daje tzw.przeponowe trzeba sie tylko skoncentrowac nad tym.
|
|
Powrót do góry |
|
|
Autor |
Wiadomość |
sylwia 79
Gaduła
|
Wysłany: Śro 9:03, 28 Lut 2007 Temat postu: |
|
|
KJapiel tez jest dobra,ale nieraz nie ma na nia nawet czasu :):):):)
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|